WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1135]

Migdałowy napój kawowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Migdałowy napój kawowy to kawa rozpuszczalna z dodatkiem cappuccino i cukru migdałowego na ugotowanym mleku.

Migdałowy napój kawowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Migdałowy napój kawowy

 

  • niepełna szklanka mleka (ok. 220ml)
  • ok. 30ml gorącej wody
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 1 czubata łyżeczka cappuccino śmietankowego
  • 0,5 łyżeczki cukru migdałowego
  • 0,5 łyżeczki cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Migdałowy napój kawowy

ETAP 1:

Zimne mleko wlać do szklanki żeby odmierzyć potrzebną ilość a następnie przelać do rondelka i zagotować. Zagotować też wodę w czajniku. W czasie gdy gotuje się mleko przygotować mieszankę kawową: do szklanki wsypać łyżeczkę kawy rozpuszczalnej, łyżeczkę cappuccino oraz po pół łyżeczki cukru migdałowego i cukru waniliowego.

Składniki kawowe wymieszać i zalać niewielką ilością wrzątku (ok. 30ml), dobrze wymieszać i dopełnić ugotowanym gorącym mlekiem.

Pić na gorąco.

Migdałowy napój kawowy
Kawa, cappuccino i cukry wymieszane z odrobiną gorącej wody
Migdałowy napój kawowy
Kawa, cappuccino, cukier migdałowy i waniliowy wymieszane w szklance
Migdałowy napój kawowy
Mleko po zagotowaniu w rondelku przed nalaniem do szklanki
Migdałowy napój kawowy
Zimne mleko odmierzone szklanką przed zagotowaniem w rondelku

Tagi:

napoje kawa