Sposób przygotowania:
Leszcz pieczony w kawie z nutą cynamonu
Skórę ryb naciąć na ukos, oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
Kawę połączyć z sosem sojowym oraz cynamonem.
Ryb umieścić w naczyniu żaroodpornym zalać przygotowanym płynem, nasmarować nim rybę także od środka.
Odstawić na 2-3 godz do lodówki, w między czasie przekręcić ryby na drugą stronę.
W każdej od środka i na grzbiecie umieścić po dwa plastry cytryny.
Piec 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.
Kawę połączyć z sosem sojowym oraz cynamonem.
Ryb umieścić w naczyniu żaroodpornym zalać przygotowanym płynem, nasmarować nim rybę także od środka.
Odstawić na 2-3 godz do lodówki, w między czasie przekręcić ryby na drugą stronę.
W każdej od środka i na grzbiecie umieścić po dwa plastry cytryny.
Piec 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 180 st.