Sposób przygotowania:
Mini serniczki pod chmurką z owocami
Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia. Żelatynę rozpuszczamy w 0,5 szklanki chłodnej, przegotowanej wody i odstawiamy na 20 minut. Po 20 minutach żelatynę przekładamy do garnka i dodajemy 2 szklanki gorącej wody, mieszamy i zostawiamy do wystudzenia. Wystudzone galaretki przelewamy do miseczek i wkładamy do lodówki do zgęstnienia.Serek waniliowy z dodatkiem laski wanilii wkładamy do naczynia, dodajemy cukier puder i miksujemy. Następnie dodajemy żelatynę i mieszamy. Masę serową wykładamy na galaretkę i wkładamy na 30 minut do lodówki, czyli aż masa zgęstnieje. Przed wyjęciem serniczków z miseczek, umieszczamy całą miseczkę w gorącej wodzie na 2 minuty ale uważając aby woda nie dostała się do środka. Odwracamy miseczkę do góry nogami na talerzyk. Borówki, maliny i truskawki myjemy. Od truskawek odrywamy listki. Serniczki dekorujemy bitą śmietaną, borówkami, malinkami i truskawkami. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego :)
Cukiereczek13
zbysiowa
MagdaMM
julcia12437
Laska wanilii nie jest w całości to tylko małe kropeczki na tym serku, Dziękuję wam za tak miłe komentarze :)
2milutka
edytaha
julcia12437
Edytko, ma być tylko 0,5 szklanki, bo się pomyliłam :) Przepraszam i dziękuję ;))