reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 640]

Miodek imbirowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Robię go podobnie do tego z mniszka lekarskiego, i po dodaniu mamy pyszną herbatkę rozgrzewającą prawie góralską z prądem bez pradu

Miodek imbirowy Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Miodek imbirowy

 

  • Proporcje1:1:1

 

 

 

 

  • 250 g cukru

 

  • 250 ml wody

 

  • dodatkowo

 

  • 1 cytryna- wyszorowana i wyparzona

Sposób przygotowania:

Miodek imbirowy
Imbir obieramy ( najlepiej łyżeczką) i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy cukier i wodę. Całość gotujemy minimum 25 minut- na górze powinny pojawić się charakterystyczne dla miodzików czy lukrów bąbelki Do wyparzonego słoiczka wkładamy cytrynę pokrojoną w cienkie plasterki i zalewamy miodem imbirowym. Odstawiamy do wystygnięcia. Dodajemy do herbaty w/g uznania:)
Miodek imbirowy
Etap 1Całość gotujemy minimum 25 minut- na górze powinny pojawić się charakterystyczne dla miodzików czy lukrów bąbelki