Sposób przygotowania:
Dynia kiszona z patisonami
Kilka małych, bardzo młodych dyni oraz młodych patisonów umyć i ułożyć w słoiku. Dodać kawałek obranego i pokrojonego chrzanu, kopru, kilka ziaren kolendry oraz gorczycy. Obrać dwa ząbki czosnku i włożyć do słoika.
Zrobić zalewę z wody i soli kamiennej i zalać tak, żeby wszystko było przykryte zalewą. Zakręcić dekielek i postawić w cieple do ukiszenia.
Zrobić zalewę z wody i soli kamiennej i zalać tak, żeby wszystko było przykryte zalewą. Zakręcić dekielek i postawić w cieple do ukiszenia.
![Dynia mała, kiszona jak ogórki z Patisonami Dynia mała, kiszona jak ogórki z Patisonami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dynia-mala-kiszona-jak-ogorki-z-patisonami-596534.jpg)
![Dynia mała, kiszona jak ogórki z Patisonami Dynia mała, kiszona jak ogórki z Patisonami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/dynia-mala-kiszona-jak-ogorki-z-patisonami-596535.jpg)