Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Miodowa marchewka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszna,lekko słodka marchewka.Bardzo zdrowa.Robię ją często jako dodatek do drugiego dania,do ryb lub mięsa.

Miodowa marchewka

Składniki:

Miodowa marchewka

 

  • pół kilo marchewki
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki miodu
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól,pieprz

Sposób przygotowania:

Miodowa marchewka
Marchewki obieramy,myjemy i kroimy na małe kawałki.Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.Miękką marchewkę odcedzamy.Dodajemy miód i masło,smażymy kilka minut cały czas mieszając,aż będzie szklista. Natkę pietruszki płuczemy,osuszamy i drobno kroimy,następnie dodajemy do marchewki.Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Podajemy na gorąco. 

Tagi:

marchewka