kasienka26

kasienka26

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 123]

Mizeria cytrynowa na kefirze

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wspaniały dodatek do obiadu!

Mizeria cytrynowa na kefirze Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mizeria cytrynowa na kefirze

 

Sposób przygotowania:

Mizeria cytrynowa na kefirze
Ogórki gruntowe dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Starte ogórki posypujemy solą. mieszamy i odstawiamy na ok 15 min aż puszczą sok. Wyciskamy sok z cytryny i pozbywamy się pestek. Sok z cytryny mieszamy z kefirem i cukrem. Przygotowany sos łączymy z ogórkami. Mizeria najlepiej smakuje schłodzona, dlatego wstawiamy ją do lodówki na ok 30 min i wyjmujemy bezpośrednio przed spożyciem.
Mizeria cytrynowa na kefirze
Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach i mieszamy z solą
Mizeria cytrynowa na kefirze
Wyciskamy sok z cytryny i usuwamy pestki
Mizeria cytrynowa na kefirze
Sok z cytryny mieszamy z kefirem i cukrem
Mizeria cytrynowa na kefirze
Ogórki mieszamy z kefirowo-cytrynowym sosem