Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Surówka do mięsa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

To idealna surówka do mięsa, na świąteczny obiad. Lekka, zdrowa surówka wielowarzywna, serwuję ją na każdej uroczystości rodzinnej. Nie spodziewałam się, że połączenie tych składników może dać tak genialny smak.

Surówka do mięsa

Składniki:

Surówka do mięsa

 

  • 1 brokuł
  • 100 g rzodkiewek
  • 1 papryka czerwona
  • 2 ogórki kiszone
  • 10 g koperku same liście
  • 10 g szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka do mięsa

I

1. Brokuł dzielę na małe różyczki, paprykę oczyszczam z nasion, kroję na mniejsze kawałki, ogórki kroję na trzy części, rzodkiewki kroję na połowę. Warzywa przekładam do misy od blendera i blenduję warzywa.
2. Koperek, szczypiorek drobno siekam, łączę z warzywami, dodaję majonez, wsypuję sól, pieprz i dokładnie mieszam.
3. Surówka gotowa.
4. Smacznego.