szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Mizeria do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mizerię do obiadu przygotowuję zawsze na słodko- kwaśno. Tak nauczyłam się w moim rodzinnym domu i chciałam się podzielić przepisem na nią.

Mizeria do obiadu

Składniki:

Mizeria do obiadu

 

  • 1 kg świeżych ogórków
  • 2 duże opakowania gęstego jogurtu naturalnego (po 400g)
  • 8 łyżek octu
  • 5 łyżek cukru
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Mizeria do obiadu
Ogórki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce na plasterki lub pokroić w cieniutkie plasterki. Gęsty jogurt naturalny połączyć z octem i cukrem i dobrze wymieszać.

Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos jogurtowy dodać do ogórków i wymieszać.

Przed podaniem schłodzić w lodówce. Na wierzchu można posypać posiekanym koperkiem.