szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Surówka z kiszonej kapusty i jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka wspaniale pasuje do smażonej ryby lub gulaszu z żołądków. I potrzeba tylko chwilę, żeby ją przygotować.

Surówka z kiszonej kapusty i jabłka

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty i jabłka

 

  • 40 dag. kiszonej kapusty z marchewką
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty i jabłka
Kapustę odcisnąć z soku i drobno posiekać. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Jabłko można obrać ze skórki, ale nie trzeba. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach.

Jabłko i cebulę dodać do kapusty. Następnie dodać olej. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Najlepiej smakuje schłodzona w lodówce.