gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Surówka z kalarepy,koperku i czerwonej fasoli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowaną surówkę podaję jako dodatek do obiadu. Polecam - jest szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Surówka z kalarepy,koperku i czerwonej fasoli

Składniki:

Surówka z kalarepy,koperku i czerwonej fasoli

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepy,koperku i czerwonej fasoli

ETAP 1:

Surówka z kalarepy,koperku i czerwonej fasoli
Obraną kalarepę trzemy na tarce o dużych oczkach.

Kalarepę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski.

ETAP 2:

Surówka z kalarepy,koperku i czerwonej fasoli
Do kalrepy dodajemy koperek, fasolę,majonez oraz przyprawy.

Koperek płuczemy i drobno siekamy, dodajemy do kalarepy. Następnie wsypujemy odcedzoną z zalewy czerwoną fasolę i dodajemy majonez oraz przyprawy (sól i pieprz do smaku).

Wszystko razem dokładnie mieszamy. Gotową surówkę wykładamy na półmisek.