WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 976]

Mizeria ogórkowo - rzodkiewkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jest to mizeria czy też sałatka z ogórków, rzodkiewki i szczypiorku ze śmietaną oraz przyprawami: solą, pieprzem i octem.

Mizeria ogórkowo - rzodkiewkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mizeria ogórkowo - rzodkiewkowa

 

Sposób przygotowania:

Mizeria ogórkowo - rzodkiewkowa

ETAP 1:

Ogórka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Rzodkiewki umyć, odciąć nać i korzonki i osuszyć i również pokroić w cienkie plasterki. Dodać do pokrojonego ogórka. Warzywa doprawić solą, pieprzem i octem i dobrze wymieszać.

Szczypiorek pokroić drobno i dodać do sałatki. Dodać ok. 3 łyżki śmietany i ponownie wymieszać.

W razie potrzeby przyprawić jeszcze przyprawami. Mizerię podawać od razu lub schłodzić w lodówce. najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami i kotletem.

Mizeria ogórkowo - rzodkiewkowa
Wszystkie składniki mizerii przed wymieszaniem
Mizeria ogórkowo - rzodkiewkowa
Posiekany szczypiorek dodany do rzodkiewki i ogórków
Mizeria ogórkowo - rzodkiewkowa
Pokrojone ogórki i rzodkiewki wymieszane z przyprawami i octem
Mizeria ogórkowo - rzodkiewkowa
Pokrojona w plasterki rzodkiewka i ogórek