WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Surówka z marchewki, jabłka i selera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Surówka z tartej marchewki, tartego jabłka i selera konserwowego z dodatkiem chrzanu, majonezu, soku z cytryny i przypraw.

Surówka z marchewki, jabłka i selera  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z marchewki, jabłka i selera

 

  • 1 mała marchewka
  • ćwiartka większego jabłka
  • ok. 1 łyżka posiekanego selera ze słoika
  • łyżeczka mocnego chrzanu
  • 1,5 łyżeczki majonezu
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z marchewki, jabłka i selera

ETAP 1:

Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Dodać do marchewki.

Selera konserwowego odcisnąć z zalewy i posiekać nożem na mniejsze kawałki, dodać do marchewki i jabłka.

Do warzyw dodać chrzan i majonez. Wcisnąć sok z cytryny (ilość według uznania). Doprawić solą i pieprzem czarnym mielonym.

Wszystko dokładnie wymieszać. Surówkę podawać od razu lub schłodzić najpierw w lodówce.

Surowka z marchewki, jabłka i selera
Wszystkie składniki surówki przed wymieszaniem
Surowka z marchewki, jabłka i selera
Posiekany seler dodany do marchewki i jabłka
Surowka z marchewki, jabłka i selera
Starte jabłko dodane do startej marchewki
Surowka z marchewki, jabłka i selera
Starta na tarce na drobnych oczkach marchewka