-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Mizeria z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mizeria to nic innego jak surówka z ogórków, śmietany i soli. Niektórzy wolą wersję na słodko lub z octem. Ja preferuję wersję na słono z dodatkiem koperku.

Mizeria z koperkiem

Składniki:

Mizeria z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Mizeria z koperkiem
Ogórki obrać ze skórki. Pokroić na cienkie plasterki. Można też zetrzeć na tarce jarzynowej. Będzie szybciej ale wolę trochę grubsze plasterki dlatego kroję.

Koperek umyć i pokroić. Ogórki umieścić w misce. Dodać koperek. Przyprawić solą i pieprzem.

Dodać 2- 3 łyżki kwaśnej śmietany.

Wymieszać wszystko dokładnie.