-AGULINA-

-AGULINA-

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 190]

Surówka z kalarepy, marchewki, ogórka i kukurydzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kombinuje na różne sposoby surówki z kalarepy bo kalarepa długo nie poleży. A zbiory działkowe dość spore :) Za każdym razem dodaję coś nowego dla zmiany smaku.

Surówka z kalarepy, marchewki, ogórka i kukurydzy

Składniki:

Surówka z kalarepy, marchewki, ogórka i kukurydzy

 

  • 1 kalarepa
  • 1 marchewka
  • 1 świeży ogórek
  • pół puszki kukurydzy
  • sól, pieprz
  • 3-4 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepy, marchewki, ogórka i kukurydzy
Kalarepę obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Marchewkę także obrać ze skórki i zetrzeć na tej samej tarce jarzynowej.

Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórka nie obierać. Skórka nada nam trochę ciemniejszej zieleni w surówce.

Zetrzeć na tarce jarzynowej na tych samych oczkach co kalarepę i marchewkę.

Wszystkie warzywa połączyć ze sobą. Dodać majonez i przyprawy do smaku.