Sposób przygotowania:
Surówka z kalarepy, marchewki, ogórka i kukurydzy
Kalarepę obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Marchewkę także obrać ze skórki i zetrzeć na tej samej tarce jarzynowej.
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórka nie obierać. Skórka nada nam trochę ciemniejszej zieleni w surówce.
Zetrzeć na tarce jarzynowej na tych samych oczkach co kalarepę i marchewkę.
Wszystkie warzywa połączyć ze sobą. Dodać majonez i przyprawy do smaku.
Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórka nie obierać. Skórka nada nam trochę ciemniejszej zieleni w surówce.
Zetrzeć na tarce jarzynowej na tych samych oczkach co kalarepę i marchewkę.
Wszystkie warzywa połączyć ze sobą. Dodać majonez i przyprawy do smaku.