ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Czosnkowa mizeria z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Latem to najlepszy dodatek do drugich dań.

Czosnkowa mizeria z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Czosnkowa mizeria z koperkiem

 

Sposób przygotowania:

Czosnkowa mizeria z koperkiem
Ogórki myjemy, obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Solimy, mieszamy i odkładamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie wykładamy ogórki na sito i dokładnie odciskamy wodę. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek, jogurt, i posiekany koperek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodatek idealny do gotowanych ziemniaków. Smacznego!
Czosnkowa mizeria z koperkiem
Najlepiej nadają się niewielkie ogórki gruntowe, lecz można użyć innych.
Czosnkowa mizeria z koperkiem
Można zetrzeć ogórki na tarce o grubych oczkach ale również w inny sposób.
Czosnkowa mizeria z koperkiem
Odciskamy zbędny sok z ogórków na dużym sicie.
Czosnkowa mizeria z koperkiem
Koperek i czosnek stanowią o ostatecznym smaku mizerii.