nogawkuchni

nogawkuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 403]

Książka Kucharska: 15 pomysłów na mizerię z ogórków

Mizeria z ogórków i cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Klasyczny, wszystkim dobrze znany, prosty, ale bardzo smaczny dodatek do obiadu, który także smakowicie pasuje do innych posiłków, czy też pysznie smakuje sam.

 Mizeria z ogórków i cebuli Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mizeria z ogórków i cebuli

 

Sposób przygotowania:

Mizeria z ogórków i cebuli
Ogórka obrać ze skórki i pokroić w plasterki. Cebulę obrać z łupiny i pokroić w niezbyt dużą kostkę. Pokrojonego ogórka przełożyć do miseczki i dodać do niego pokrojoną cebulkę. Obsypać ogórka z cebulą szczyptą pieprzu. Do warzyw dodać jogurt naturalny. Wymieszać ogórka i cebulę z jogurtem. Posolić mizerię do smaku podczas mieszania.
 Mizeria z ogórków i cebuli
Pokrojony w plastry ogórek i pokrojona w kostkę cebula umieszczone w jednym naczyniu.
 Mizeria z ogórków i cebuli
Pokrojony ogórek i cebula z dodatkiem jogurtu naturanego.

Tagi:

ogórki