WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1022]

Mizeria z rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka i bardzo smaczna surówka/sałatka do obiadu lub na samodzielną przekąskę z kilku prostych składników.

Mizeria z rzodkiewki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mizeria z rzodkiewki

 

Sposób przygotowania:

Mizeria z rzodkiewki

ETAP 1:

Rzodkiewkę pozbawić naci i korzonków, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.

Następnie pokroić nożem na cienkie plasterki jak ogórka do mizerii lub zetrzeć na tarce na specjalnym nożyku do plasterków.

Rzodkiewkę przyprawić solą, pieprzem czarnym i sokiem z cytryny. Wymieszać. Szczypiorek posiekać drobno i dodać do rzodkiewki.

Dodać na koniec 2 pełniejsze łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 12 % i wymieszać dokładnie.

Mizerię najlepiej jeść od razu bo potem rzodkiewka może puścić sok.

Mizeria z rzodkiewki
Jogurt naturalny dodany do rzodkiewki i szczypiorku
Mizeria z rzodkiewki
Posiekany szczypiorek dodany do startej rzodkiewki
Mizeria z rzodkiewki
Starta na plasterki rzodkiewka przyprawiona solą pieprzem i sokiem z cytryny
Mizeria z rzodkiewki
Rzodkiewkastarta na plasterki na tarce i wrzucona do miseczki