Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Mizeria z rzodkiewką i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Ogórkowa mizeria z dodatkiem rzodkiewki i koperku jest idealnym dodatkiem do młodych ziemniaczków, które uwielbiam większość z nas.

Mizeria z rzodkiewką i koperkiem   Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mizeria z rzodkiewką i koperkiem

 

  • 1 długi lub 2 krótkie ogórki zielone (około 250 g)
  • 4 rzodkiewki
  • 5 gałązek koperku
  • sól
  • pieprz
  • około 200 g kwaśnej śmietany

Sposób przygotowania:

Mizeria z rzodkiewką i koperkiem
Ogórek zielony obieramy ze skórki, ścieramy na plasterki, przekładamy do miski, solimy i odstawiamy na kwadrans. Odlewamy uzyskany sok z ogórków. Rzodkiewki myjemy, ścieramy na tarce na cieniutkie plasterki, dodajemy do ogórków. Koperek siekamy, dodajemy do pozostałych składników - mieszamy. Dodajemy 200 g kwaśnej śmietany, doprawiamy solą i pieprzem - mieszamy.
Mizeria z rzodkiewką i koperkiem
Ogórek obieramy i ścieramy na plastry - solimy i odstawiamy
Mizeria z rzodkiewką i koperkiem
rzodkiewki myjemy, następnie ścieramy je na talarki
Mizeria z rzodkiewką i koperkiem
koperek siekamy i przekładamy do pozostałych warzyw
Mizeria z rzodkiewką i koperkiem
zalewamy warzywa śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem - mieszamy