Sposób przygotowania:
Lekka surówka ze szczypiorkiemPrzygotowanie składników

Warzywa dokładnie umyć. Z papryki wykroić gniazdo nasienne. Z papryczki chilli dokładnie usunąć pestki. Jeżeli ktoś nie lubi na ostro, nie dodawać chilli.
Składniki

Pomidory pokroić w ćwiartki, paprykę w kółeczka, a ogórka przekroić na pół i pociąć w półplasterki. Papryczkę chilli w bardzo drobną kosteczkę.
Szczypiorek posiekać. Liść sałaty wyłożyć na talerz w całości. Wymieszać ze sobą wszystkie składniki.
Oliwa

W małej miseczce rozmieszać oliwę z oliwek z ziołami prowansalskimi.
Przed podaniem
Polać warzywa oliwą i dokładnie wymieszać. Przełożyć na talerz z sałatą. Oprószyć pieprzem i solą. Posypać kiełkami rzodkiewki. Podawać z plackiem tortilli pełnoziarnistej.
Smacznego :)
SylaUla
AldiNonia
Dziękuję. To prawda. Może być jako samodzielne danie lub jako dodatek. Na pewno sprawdzi się w obydwu rolach. Pozdrawiam!