Sposób przygotowania:
mleczna pianka z 8 białek
4 łyżki żelatyny należy rozrobić w 1.5 szkl. przegotowanej wody. Mieszać aż się zagotuje i rozlać na dwie równe części. Najlepiej do dwóch szklanek. Musimy poczekać aż żelatyna ostygnie. mleczna pianka będzie się składało z dwóch porcji, które potem połączymy. Do zrobienia pierwszej porcji mlecznej pianki potrzebujemy 4 białka. Ubijamy je na bardzo sztywną pianę. Powoli dodajemy 4 łyżki cukru, cukier waniliowy i żelatynę z pierwszej części (pierwsza szklanka). Następnie robimy drugą porcję. 4 białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do niej 4 łyżki cukru. 1 łyżkę kakao i żelatynę z drugiej części. Wylewamy do formy jedną część (ja wybrałam na spód wersje z dodatkiem kakao) i czekamy aż ostygnie. Wlwamy delikatnie drugą część mlecznej pianki. Wkłądamy do lodówki do całkowitego stężenia. Górę zalewamy galaretką w naszym ulubionym smaku.