Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Mleczne lody truskawkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Lody, których przygotowanie wymaga minimum pracy... Lekkie, mocno truskawkowe, z bananową i pomarańczową nutką...

Mleczne lody truskawkowe

Składniki:

Mleczne lody truskawkowe

 

Sposób przygotowania:

Mleczne lody truskawkowe

Etap 1

Mleczne lody truskawkowe
Umyte odszypułkowane zamrożone truskawki przełożone do miski blendera.

Truskawki umyć, odszypułkować, mocno zamrozić. Zamrożone truskawki przełożyć do miski blendera.

Etap 2

Mleczne lody truskawkowe
Banan sok z pomarańczy i cukier dodane do truskawek.

Banana obrać, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do truskawek. Z pomarańczy wycisnąć sok, dodać do owoców. Dodać też trochę cukru.

Etap 3

Mleczne lody truskawkowe
Zimne mleko zagęszczone dodane do owoców.

Do owoców dodać zimne mleko zagęszczone.

Etap 4

Mleczne lody truskawkowe
Lodowa masa przełożona do plastikowego pojemnika.

Wszystko dokładnie zmiksować. Lodową masę przełożyć do zamykanego, plastikowego pojemnika i odłożyć do zamrażalnika. Jak lody uzyskają odpowiednią konsystencję, podzielić je na porcje.


Tagi:

lody