Sposób przygotowania:
Mleczno-galaretkowa pianka z jagodami
Ciastka pokruszyć, wyłożyć je na spód tortownicy. Na ciastkach rozłożyć umyte jagody. Galaretkę truskawkową rozpuścić w szklance wrzątku. Kiedy ostygnie, zmiksować ją z 200ml mleka, odstawić do lodówki. Kiedy zacznie gęstnieć, wylać na tortownicę, na jagody. Wstawić do lodówki do czasu stężenia. Galaretkę cytrynową rozpuścić w takiej ilości wrzątku, jak piszą na opakowaniu. Gdy ostygnie i zacznie tężeć, wylać na warstwę z mleka i galaretki truskawkowej, odstawić do lodówki. Ostatnią warstwę sporządzić tak samo, jak pierwszą: Ostudzoną galaretkę truskawkową, rozpuszczoną w szklance wody zmiksować z 200ml mleka. Wylać na warstwę z galaretki cytrynowej, odstawić znowu do lodówki. Udekorować wedle życzenia. Można dodać dowolne owoce, np truskawki.