Sposób przygotowania:
Mleczno owocowy deser warstwowy
1 warstwa. Galaretę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku, mieszamy tak długo, aż całkowicie się rozpuści. Odstawiamy na ok 20 minut, aż galaretka ostygnie. Po tym czasie wlewamy galaretkę do bardzo zimnego mleka- mieszamy i odstawiamy na 5 minut do lodówki- potem miksujemy juz tak długo, aż masa zacznie gęstnieć. Wylewamy do pucharków tworząc cienką warstwę. 2 warstwa- gotujemy kisiel 1/2 szklanki soku odlewamy- resztę zagotowujemy na mały ogniu. W odlanym soku rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną- wlewamy do wrzącego soku i mieszamy do zagotowania. Gotujemy 2-3 minuty. Studzimy i nim zgęstnieje rozkładamy na 1 warstwie 3 warstwa przygotowujemy tak samo jak warstwę 1 dajemy na kisiel Układamy pestki granatu 4 warstwa żelatynę zalewamy zimną wodą i odstawiamy do napęcznienia. Po około 30 minutach zagotowujemy i wlewamy do zimnego mleka- odstawiamy do lodówki na 5 minut. Potem miksujemy tak jak poprzednie warstwy Gdy jest już puszysta i zaczyna tężeć możemy odłożyć do lodówki. Po całkowitym stężeniu nabieramy łyżeczką formując kluseczki i układamy na granat