Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Mleczny koktajl jagodowo - jeżynowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny mleczny koktajl z jagód i jeżyn idealnie orzeźwia w letnie dni, a przy tym jest źródłem cennych witamin. Aby był jeszcze zdrowszy, zamiast cukru dodałam do niego ksylitol.

Mleczny koktajl jagodowo - jeżynowy

Składniki:

Mleczny koktajl jagodowo - jeżynowy

 

Sposób przygotowania:

Mleczny koktajl jagodowo - jeżynowy

ETAP 1:

Mleczny koktajl jagodowo - jeżynowy
Mleko wlewamy do blendera, wrzucamy owoce, dodajemy ksylitol

Jagody przecieramy. Owoce myjemy i osuszamy.

Do kielicha blendera kielichowego wlewamy mleko (można je zastąpić kefirem, maślanką lub jogurtem naturalnym), wsypujemy owoce i ksylitol (można go zastąpić cukrem).

ETAP 2:

Mleczny koktajl jagodowo - jeżynowy
Owoce z mlekiem i ksylitolem blendujemy na jednolity koktajl

Całość blendujemy na jednolity koktajl.

Koktajl przelewamy do szklanek.

Koktajl najlepiej smakuje po schłodzeniu.


Tagi:

koktajl owoce