paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

mój sorbet cytrynowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealnie orzeźwia w upały

mój sorbet cytrynowy

Składniki:

mój sorbet cytrynowy

 

Sposób przygotowania:

mój sorbet cytrynowy
Wszystkie cytryny dokładnie myjemy i parzymy. Z dwóch ścieramy skórę a ze wszystkich wyciskamy sok. Cukier dodajmy do dwóch szklanek wody i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajmy skórkę cytrynowa, mieszamy i gotujemy razem ok 5 min. Następnie całość schładzamy. W tym czasie oddzielamy białko od żółtka i ubijamy je na sztywną pianę. Łączymy ją z sokiem z cytryny i wodą ze skórką. Dokładnie mieszamy i na 30 min wkładamy do zamrażalki. Po tym czasie wyjmujemy miksujemy i ponownie wkładamy na 30 min do zamrażalki. Czynność powtarzamy 3 razy

Tagi:

jajko jajka