Sposób przygotowania:
Moja kaszka manna :)
Sposób gotowania kaszy manny podaję dla tych, którym kasza często wychodzi z grudkami. Kasza przygotowana wg mojego przepisu wychodzi mi bez grudek, więc i Wam powinna także. ;)
250 ml mleka gotujemy w rondelku. Do pozostałych 100 ml, w np. kubku, dodajemy kaszę i cukier, mieszamy tak, by nie było grudek. Przygotowujemy tak jak budyń czy kisiel z paczki.Gdy mleko nam się już zagotuje, wlewamy roztartą kaszę z mlekiem i wszystko razem energicznie mieszamy.Ciepłe podajemy natychmiast. Możemy udekorować owocami, dżemem czy syropem. :) Na zdjęciu widzicie kaszę bez żadnych dodatków i dokładnie taką ilość, która wychodzi z podanych wyżej składników.
Smacznego!
250 ml mleka gotujemy w rondelku. Do pozostałych 100 ml, w np. kubku, dodajemy kaszę i cukier, mieszamy tak, by nie było grudek. Przygotowujemy tak jak budyń czy kisiel z paczki.Gdy mleko nam się już zagotuje, wlewamy roztartą kaszę z mlekiem i wszystko razem energicznie mieszamy.Ciepłe podajemy natychmiast. Możemy udekorować owocami, dżemem czy syropem. :) Na zdjęciu widzicie kaszę bez żadnych dodatków i dokładnie taką ilość, która wychodzi z podanych wyżej składników.
Smacznego!