Anula

Anula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Moja Pavlowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Moj pomysl na Pawlova, pochodzacy z Nowej Zelandii deser nazwany na czesc rosyjskiej primabaleriny.

Moja Pavlowa

Składniki:

Moja Pavlowa

 

  • 4 bialka ze srednich jajek
  • 180g cukru
  • 2 lyzeczki maki kukurydzianej
  • 1 lyzeczka octu
  • Krem truskawkowy i produkty potrzebne do zrobienia go(podane na opakowaniu)
  • owoce do dekoracji np.kiwi,truskawki,maliny.
  • papier do pieczenia

Sposób przygotowania:

Moja Pavlowa
Z 4 jajek oddzielamy bialka(jajka powinny miec tem.pokojowa),odwazamy cukier.Z bialek ubijamy sztywna piane(musi sie trzymac kiedy odwrocimy miske do gory dnem) i dodajemy po lyzce cukru dalej ubijajac.Na koniec dodajemy ocet i make kukurydziana i jeszcze chwilke ubijamy.Z papieru do pieczenia robimy kolo o przekroju 23cm,ukladamy na blaszcze ma papierze do pieczenia i wykladamy ubita mase(na srodku musi byc wglebienie na krem)Pieczemy w tem 140 stopni przez godzine,a po wylaczeniu zostawiamy do ostygniecia.Przygotowujemy krem wg.przepisu na opakowaniu,wypelniamy nim wglebienie w bezie i dekorujemy owocami.