mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Moja ulubiona surówka z pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna, soczysta surówka z pekińskiej:)

Moja ulubiona surówka z pekińskiej

Składniki:

Moja ulubiona surówka z pekińskiej

 

  • nieduża kapusta pekińska (lub połowa dużej)
  • 3 łyżki majonezu
  • jarzynka
  • 1-2 łyżki cukru
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Moja ulubiona surówka z pekińskiej
Kapustę pekińską drobno szatkuję i przekładam do większej miski. Następnie zasypuję kapustę cukrem i odstawiam na około 15 minut aby skruszała. Po tym czasie dodaję do miski przyprawy do smaku - szczyptę soli i pieprzu. Dodaję majonez i dokładnie mieszam. Czasem część majonezu zastępuję śmietaną albo jogurtem. Wstawiam surówkę na około 15 minut do lodówki do schłodzenia. Podaję z ziemniakami i mięsem lub rybą.