oszude

oszude

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 183]

Moja wypasiona jajecznica

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bąba kaloryczna na śniadanie

Moja wypasiona jajecznica

Składniki:

Moja wypasiona jajecznica

 

  • 400g mięso mielone
  • 1 szt cebula
  • 1 szt papryka świeża czerwona
  • 5-6 szt pieczarek świeżych ( około 50g)
  • 7 szt jajek
  • 50g smalcu
  • sól, pieprz grubo mielony

Sposób przygotowania:

Moja wypasiona jajecznica
Mięso mielone najlepiej wieprzowo-drobiowe wyłożyć na patelnie z rozgrzanym smalcem. Smażymy około 5 minut ciągle mieszając na małym ogniu. Cebule biała obrać pod zimną wodą aby nie szczypała w oczy, kroimy w piórka lub w półkrążki. Pieczarki świeże oczyścić z najlepiej pędzelkiem i spłukać pod zimną bierzącą wodą. Kroimy w małe kawałki i dokładamy do cebuli. Papryke świeżą umyć pod zimną bierzącą wodą i wykrawamy gniazdo nasienne. Gdy już to zrobimy kroimy w paski a potem w kostke. Dokładamy to do miseczki gdzie już mamy pokrojoną cebule i pieczarki. Pilnujemy cały czas aby mięsko nam sie nie przypaliło. Gdy już troche odparuje i zacznie sie podsmażać dodajemy pokrojonę cebulę, paprykę oraz pieczarki. Wszystko razem mieszamy i podsmażamy jeszcze chwile( tak około nastepne 5 minut ). Po tym czasie rozbijamy jajka na miseczkę i sprawdzamy ich świeżość, gdy są świeże wylewamy je na patelnie gdzie już sie smaży mięsko z warzywami. Wszystko razem mieszamy delikatnie tak aby jajko sie scieło. Wykładamy na ogrzane wcześniej talerze lub podajemy je na patelni na której sie smażyły. Sorry za opis ale taki regulamin.