Sposób przygotowania:
Moje migdałowe bułeczki z rodzynkami
Na początku musimy zalać rodzynki ciepłą wodą i zostawić na jakieś 20 minut.
Do miski wsypać mąkę, dodać 2 jajka i wyrobić ciasto. Następnie przygotować roztwór z mleka, łyżeczki mąki i łyżeczki cukru. Dodać świeże drożdże.
Kolejno dodać miękką margarynę i szczyptę soli. Kontynuować wyrabianie ciasta jeszcze przez jakieś 15 minut.
Następnie uformować kulę z ciasta i odstawić do wyrośnięcia. Do wyrośniętego ciasta wbić pozostałe jajko, dodać cukier, wygniatać przez 20 minut do momentu aż ciasto będzie miękkie i gładkie.
Dodać skórkę pomarańczową, migdały i rodzynki.
Połączyć. Z ta przygotowanego ciasta formować okrągłe bułeczki i układać je na wysmarowanej margaryną blaszce.
Blaszkę z bułeczkami odstawić w ciepłe miejsce na 1,5 godziny.
Po tym czasie bułeczki posmarować glazurą z jajka.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec bułki przez 20 minut.
Smacznego.
Do miski wsypać mąkę, dodać 2 jajka i wyrobić ciasto. Następnie przygotować roztwór z mleka, łyżeczki mąki i łyżeczki cukru. Dodać świeże drożdże.
Kolejno dodać miękką margarynę i szczyptę soli. Kontynuować wyrabianie ciasta jeszcze przez jakieś 15 minut.
Następnie uformować kulę z ciasta i odstawić do wyrośnięcia. Do wyrośniętego ciasta wbić pozostałe jajko, dodać cukier, wygniatać przez 20 minut do momentu aż ciasto będzie miękkie i gładkie.
Dodać skórkę pomarańczową, migdały i rodzynki.
Połączyć. Z ta przygotowanego ciasta formować okrągłe bułeczki i układać je na wysmarowanej margaryną blaszce.
Blaszkę z bułeczkami odstawić w ciepłe miejsce na 1,5 godziny.
Po tym czasie bułeczki posmarować glazurą z jajka.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec bułki przez 20 minut.
Smacznego.