Sposób przygotowania:
Moje tiramisu
Na formę posmarowaną tłuszczem poukładać biszkopty, które najpierw wymoczyć w kawie i likierze. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody, a następnie dodać do ubitej śmietany. Żółtka utrzeć razem z cukrem, a następnie dodać do serka i wszystko razem dobrze wymieszać. Do tego dodać ubitą śmietanę z żelatyną. Czekoladę strzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do masy. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać. Na wymoczone w kawie i likierze biszkopty dać 1/3 zrobionej masy, natomiast na masę ponownie poukładać biszkopty i zalać masą na to jeszcze raz poukładać namoczone biszkopty w kawie i likierze i posmarować końcówką (1/3) zrobionej masy. Na koniec tiramisu posypać kakao. Gotowy deser najlepiej dać do lodówki, aby schłodził się.