Sposób przygotowania:
Moje wafelki
Orzechy bardzo drobno posiekać, mleko wlać do rondla,dodać cukier i cukier waniliowy i gotować od czasu do czasu mieszając aż wytworzy się jasnobrązowa gęsta masa,schłodzić. Masło utrzeć,a gdy będzie już puszyste dodawać stale ucierając po łyżce masy, a pod koniec ucierania wsypać orzechy. Masę rozsmarować na waflu, przykryć drugim, obciążyć deseczką i wstawić do lodówki na ok.3 godz. Odłożyć 2 łyżki wiórek kokosowych. Śmietanę 36% ubić z cukrem pudrem, dodać resztę wiórek kokosowych, kakao i dokładnie utrzeć. Połowę powstałej masy rozsmarować na wyciągniętym z lodówki waflu, na masie ułożyć krakersy i przykryć resztą kokosowej masy, posypać odłożonymi wiórkami kokosowymi i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Mirka227
5!