Sposób przygotowania:
Mojito.
Kostki lodu miażdżymy na drobno. Można do tego celu użyć blendera lub moździerza. 1/3 limonki kroimy w łódeczki. Wrzucamy do wysokiej szklanki i ubijamy drewnianym trzonkiem, aby wycisnąć sok. Wrzucamy gniecioną w dłoniach miętę. Dodajemy kruszonego lodu i posypujemy cukrem brązowy. Wlewamy rum i delikatnie mieszamy. Uzupełniamy wodą gazowaną i gotowe. Na zdrowie.
![Mojito. Mojito.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mojito-78657.jpg)
![Mojito. Mojito.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mojito-78658.jpg)
![Mojito. Mojito.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mojito-78659.jpg)
![Mojito. Mojito.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/mojito-78660.jpg)