sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Mortadela smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • KALORIE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczna, proste i tanie kotleciki.

Mortadela smażona Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mortadela smażona

 

 

Sposób przygotowania:

Mortadela smażona
Mortadele kroimy w plastry o grubości około 1 centymetra. Jajko rozbijamy i roztrzepujemy. Każdy plaster mortadeli maczamy najpierw z obu stron w jajku a następnie w bułce tartej. Tak przygotowaną mortadele smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami lub frytkami i surówką. Smacznego
Mortadela smażona
Mortadele kroimy w plastry o grubości około 1 cm.
Mortadela smażona
Jajko roztrzepujemy i plastry maczamy w nim.
Mortadela smażona
Następnie obtaczamy z obu stron w bułce tartej.

Tagi:

jajko tarta jajka