marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Mrożona kawa z kremem kokosowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kawę nasypać z 2-4 łyżeczki do blaszanego naczynia,zalać wrzątkiem,odstawić na 2-3 min.Likier odmierzony wlać do szklanki z lodem,wlać kawę.

Mrożona kawa z kremem kokosowym.

Składniki:

Mrożona kawa z kremem kokosowym.

 

  • 2-4 łyżeczek kawy czarnej,mielonej,np.Jacobs,
  • 1/2 l.wrzątku,
  • cukier,
  • lód kruszony,
  • 100 ml.kremu kokosowego gęstego.

Sposób przygotowania:

Mrożona kawa z kremem kokosowym.
Kawę nasypać ze dwie-cztery łyżeczki do naczynia,zalać wrzątkiem
i odstawić,aby się zaparzył napar.Likier gęsty odmierzyć miarką z
ok.100 ml.,a następnie wlać do szklanego kufelka z lodem kruszonym,a potem wlać na to przecedzony przez sitko wystudzony napar kawowy,dodać cukru,zamieszać lub cukier podać osobno
na spodeczku.Napój kawowy można podać ze słomką lub z długą
wąską łyżeczką.

Tagi:

lody kawa