Sposób przygotowania:
Mrożony deser
Kawę zagotuj z 3 łyżkami wody i łyżka cukru, aż cukier sie rozpuści. 3żółtka ubij na parze z likierem kawowym, 2 łyżkami cukru, cukrem waniliowym i gorącym syropem z kawy. Cały czas ubijaj, Schłódź Wymieszaj ze szklanką bitej śmietany.
Przełóż do formy. wstaw na kilka godzin do zamrażarki.
Cappuccino chwilę gotuj z 3łyżkami wody i łyżką cukru.
żółtka ubij na parze, z resztą cukru i syropem z cappuccino.
Wymieszaj ze szklanką bitej śmietany. Nałóż na mrożącą się już część deseru. Przykryj folią i wstaw ponownie do zamrażarki.
Czekolady zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Deser udekoruj resztą bitej śmietany i posyp czekoladą.
Przełóż do formy. wstaw na kilka godzin do zamrażarki.
Cappuccino chwilę gotuj z 3łyżkami wody i łyżką cukru.
żółtka ubij na parze, z resztą cukru i syropem z cappuccino.
Wymieszaj ze szklanką bitej śmietany. Nałóż na mrożącą się już część deseru. Przykryj folią i wstaw ponownie do zamrażarki.
Czekolady zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Deser udekoruj resztą bitej śmietany i posyp czekoladą.