Sposób przygotowania:
Muffinki z budyniem
Budynie gotujemy na mleku z cukrem i przestudzamy. Do naczynia wybijamy jajka, dodajemy mleko i olej. Mieszamy. Łączymy też ze sobą sypkie składniki mąkę, proszek do pieczenia i oba cukry.
Dodajemy do składników mokrych i mieszamy krótko do połączenia składników.
Na spód foremek do muffinek nakładamy po dużej łyżce ciasta, kładziemy łyżeczkę budyniu i przykrywamy łyżką ciasta. Pieczemy ok 15- 20 min w 180 stopniach.
Po upieczeniu można oprószyć cukrem pudrem.
Dodajemy do składników mokrych i mieszamy krótko do połączenia składników.
Na spód foremek do muffinek nakładamy po dużej łyżce ciasta, kładziemy łyżeczkę budyniu i przykrywamy łyżką ciasta. Pieczemy ok 15- 20 min w 180 stopniach.
Po upieczeniu można oprószyć cukrem pudrem.