Sposób przygotowania:
Cytrynowe muffinki z nasionami chia
Składniki mokre czyli jajka, mleko, sok z cytryny, olejek oraz rozpuszczoną i przestudzoną margarynę wymieszać w jednej misce.
Składniki suche czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia, nasiona chia i budyń śmietankowy wymieszać w drugiej misce.
Zawartości obu misek wymieszać ze sobą dokładnie. Ciastem napełnić silikonowe foremki do muffinek. Piec 20 minut w temperaturze 190 stopni.
Po upieczeniu i wystudzeniu muffinki posypać cukrem pudrem.
Składniki suche czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia, nasiona chia i budyń śmietankowy wymieszać w drugiej misce.
Zawartości obu misek wymieszać ze sobą dokładnie. Ciastem napełnić silikonowe foremki do muffinek. Piec 20 minut w temperaturze 190 stopni.
Po upieczeniu i wystudzeniu muffinki posypać cukrem pudrem.