Sposób przygotowania:
Muffinki z masą orzechową i kremem budyniowym
Muffinki:
W pierwszej misce łączymy ze sobą suche składniki - mąkę pszenną, kakao, cukier i proszek do pieczenia. Do drugiej wlewamy olej oraz mleko i wbijamy jajko - mieszamy.
Do mokrych składników dosypujemy sypkie i mieszamy na gładkie ciasto. Do foremki wyłożonej papierowymi papilotkami wlewamy po jednej łyżce ciasta.
Do każdej muffinki dokładamy po łyżeczce masy orzechowej. Zalewamy resztą ciasta. Formę wstawiamy do nagrzanego do 200*C piekarnika. Pieczemy przez 20 minut. Studzimy.
Krem budyniowy:
Do garnka wlewamy jedną szklankę mleka oraz cukier. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy. Gdy mleko wrze wlewamy resztę i energicznie mieszamy do momentu powstania jednolitej masy. Garnek okrywamy folią spożywczą. Studzimy. Masło ucieramy na puch i kolejno dodajemy po łyżce budyniu. Miksujemy na krem. Dekorujemy ozdobami.
W pierwszej misce łączymy ze sobą suche składniki - mąkę pszenną, kakao, cukier i proszek do pieczenia. Do drugiej wlewamy olej oraz mleko i wbijamy jajko - mieszamy.
Do mokrych składników dosypujemy sypkie i mieszamy na gładkie ciasto. Do foremki wyłożonej papierowymi papilotkami wlewamy po jednej łyżce ciasta.
Do każdej muffinki dokładamy po łyżeczce masy orzechowej. Zalewamy resztą ciasta. Formę wstawiamy do nagrzanego do 200*C piekarnika. Pieczemy przez 20 minut. Studzimy.
Krem budyniowy:
Do garnka wlewamy jedną szklankę mleka oraz cukier. W pozostałym mleku rozpuszczamy proszek budyniowy. Gdy mleko wrze wlewamy resztę i energicznie mieszamy do momentu powstania jednolitej masy. Garnek okrywamy folią spożywczą. Studzimy. Masło ucieramy na puch i kolejno dodajemy po łyżce budyniu. Miksujemy na krem. Dekorujemy ozdobami.
CORAL