Sposób przygotowania:
Muffinki z marchewką
Jajka ubijamy z cukrem na puch.Marchewkę obieramy ścieramy na tarce jarzynowej.Mąkę mieszamy razem z przyprawą korzenną oraz proszkiem do pieczenia.Do ubitych jaj dodajemy kolejno mąkę ,marchewkę wlewamy olej mieszamy mikserem na najniższych obrotach( masa będzie dosyć gęsta ale taka ma być).Wlewamy gotowe ciasto do foremek na muffinki i pieczemy około 20-25 minut w temp 180 * najlepiej sprawdzić czy są upieczone za pomocą patyczka drewnianego jeśli będzie suchy muffinki są gotowe.Lukier: Puder ucieramy łyżką z sokiem cytrynowym aż masa będzie biała i ciągnąca gdyby była za rzadka dosypujemy jeszcze cukru gdyby za gęsta soku z cytryny.Gotowym lukrem polewamy upieczone babeczki.Można posypać skórką z cytryny. Pycha!