Sposób przygotowania:
Łaciate muffinki
Na ciasto jasne jajka wybijamy w całości i miksujemy z cukrem, dodajemy śmietanę i olej. Mąkę łączymy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do ciasta. Dodajemy też dowolny aromat, u mnie pomarańczowy.
Na ciasto ciemne wybite jajka miksujemy z obu cukrami, masłem albo margaryną. Dodajemy do masy dżem, mleko i mąkę połączoną z kakao oraz proszkiem do pieczenia i sodą.
Do przygotowanych papierowych foremek nakładamy po łyżce każdego przygotowanego ciasta.
Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach.
Na ciasto ciemne wybite jajka miksujemy z obu cukrami, masłem albo margaryną. Dodajemy do masy dżem, mleko i mąkę połączoną z kakao oraz proszkiem do pieczenia i sodą.
Do przygotowanych papierowych foremek nakładamy po łyżce każdego przygotowanego ciasta.
Pieczemy ok 20 min w 180 stopniach.