Sposób przygotowania:
Muffinkowe jaja
1.Rozgrzewamy do 200 stopni piekarnik .
Smarujmy olejem foremki do mufinek .
Układamy je w naczyniu żaroodpornym.
Wbijamy do każdej po jednym jajku ( delikatnie aby żółtko nam się nie rozlało ).
2. Solimy.
Polewamy każde jedną łyżką śmietany i niewielką ilością oliwy z oliwek.
3. Gorącą wodę wlewamy do naczynia( do połowy wysokości muffinek ).
4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok. 10 minut.
5. Jajka wyjmujemy z foremek i studzimy.
6. Miieszamy majonez ze śmietaną i doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
7. Jajka ukłaadamy na talerzu , dekorujemy sosem oraz np. papryką
8. .Zajadamy! !Smacznego!
Smarujmy olejem foremki do mufinek .
Układamy je w naczyniu żaroodpornym.
Wbijamy do każdej po jednym jajku ( delikatnie aby żółtko nam się nie rozlało ).
2. Solimy.
Polewamy każde jedną łyżką śmietany i niewielką ilością oliwy z oliwek.
3. Gorącą wodę wlewamy do naczynia( do połowy wysokości muffinek ).
4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy ok. 10 minut.
5. Jajka wyjmujemy z foremek i studzimy.
6. Miieszamy majonez ze śmietaną i doprawiamy solą, pieprzem i papryką.
7. Jajka ukłaadamy na talerzu , dekorujemy sosem oraz np. papryką
8. .Zajadamy! !Smacznego!
zbysiowa