Sposób przygotowania:
Muffiny jogurtowe z melisąMasa:

W jednej miseczce należy wymieszać składniki suche, czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę, natomiast w drugiej mokre - jajko, olej oraz jogurt naturalny. Wszystko razem połączyć - jedynie do połączenia się całości i na końcu wmieszać melisę.
Wypełnianie papilotek:

Blaszkę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami, a papilotki napełnić ciastem - do 3/4 ich wysokości.
Pieczenie:

Ciastka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach. Upieczone muffiny wyjąć z blachy i ostudzić - mogą opaść w tracie stygnięcia.
Bita śmietana:

Śmietankę z dodatkiem cukru ubić na sztywno i udekorować nią babeczki.
gusia1000
KochamMuffinki