Sposób przygotowania:
Muffiny jogurtowe z melisąMasa:
![Muffiny jogurtowe z melisą Muffiny jogurtowe z melisą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/muffiny-jogurtowe-z-melisa-464733.jpg)
W jednej miseczce należy wymieszać składniki suche, czyli mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę, natomiast w drugiej mokre - jajko, olej oraz jogurt naturalny. Wszystko razem połączyć - jedynie do połączenia się całości i na końcu wmieszać melisę.
Wypełnianie papilotek:
![Muffiny jogurtowe z melisą Muffiny jogurtowe z melisą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/muffiny-jogurtowe-z-melisa-464734.jpg)
Blaszkę do pieczenia muffinek wyłożyć papilotkami, a papilotki napełnić ciastem - do 3/4 ich wysokości.
Pieczenie:
![Muffiny jogurtowe z melisą Muffiny jogurtowe z melisą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/muffiny-jogurtowe-z-melisa-464735.jpg)
Ciastka wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 20 minut (do tzw. "suchego patyczka") w 180 stopniach. Upieczone muffiny wyjąć z blachy i ostudzić - mogą opaść w tracie stygnięcia.
Bita śmietana:
![Muffiny jogurtowe z melisą Muffiny jogurtowe z melisą](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/muffiny-jogurtowe-z-melisa-464736.jpg)
Śmietankę z dodatkiem cukru ubić na sztywno i udekorować nią babeczki.
gusia1000
KochamMuffinki