Sposób przygotowania:
Omlet z groszkiem i szynką
Świeży młody groszek można dodać do omletu bez gotowania. Mrożony groszek gotujemy al dente, odcedzamy. Szynkę kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną, solą i pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju, wykładamy szynkę i groszek, zalewamy masą jajeczną i posypujemy szczypiorkiem. Patelnie przykrywamy, omlet smażymy na małym ogniu kilka minut, aż masa jajeczna się zetnie (ok 3-4 minut). Po usmażeniu wykładamy na talerz.
Smacznego!
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju, wykładamy szynkę i groszek, zalewamy masą jajeczną i posypujemy szczypiorkiem. Patelnie przykrywamy, omlet smażymy na małym ogniu kilka minut, aż masa jajeczna się zetnie (ok 3-4 minut). Po usmażeniu wykładamy na talerz.
Smacznego!
lukrowanepierniczki