Sposób przygotowania:
Muffiny jogurtowe z polewą bananową
1. Wszystkie składniki mokre należy wymieszać trzepaczką (jaja, serek/jogurt, olej). 2. W drugiej misce wymieszać składniki suche (przesiana mąka, proszek do pieczenia, cukier, sól). 3. Zawartość obu misek połączyć. Dokładnie wymieszać. W razie potrzeby dodać 1 łyżeczkę wody (gdy masa będzie zbyt gęsta) lub 1 łyżeczkę mąki (gdy będzie za rzadka). 4. Foremki do muffinek napełnić masą do 2/3 wysokości. 5. Gotowe muffinki wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec 15-20 minut (do suchego patyczka). 6. Po upieczeniu przygotować polewę: banany zblendować z dodatkiem soku z cytryny, następnie zagotować, dodać cukier i posypkę, zdjąć z kuchenki. Dodać żelatynę i energicznie mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić, a gdy zacznie tężeć - udekorować muffinki. Wstawić do lodówki. Smacznego!