Sposób przygotowania:
Muffiny nadziewane lodami
Zacznijmy od przygotowania muffinek. Foremkę na muffinki wyłóż dziesięcioma papilotkami. Masło rozpuść,przestudź. Składniki mokre i suche umieść w dużej misce,utrzyj za pomocą pałki lub trzepaczki. Ciasto powinno być gładkie i lśniące. Napełnij papilotki do 3/4 wysokości ciastem, wstaw do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piecz przez 30 minut do tzw suchego patyczka. Teraz przygotuj krem. Śmietankę ubij na sztywno z cukrem pudrem, dodaj porcjami serek mascarpone i na końcu odrobinę niebieskiego barwnika. Gdy muffinki całkiem wystygną, ostrym nożykiem w każdej wytnij głęboki otwór (lekko stożkowy). Każdy wycięty stożek zetnij nożem tak aby z ciasta powstała przykrywka. Nadziewaj muffinki lodami,nakryj przykrywkami z ciasta. Wierzch muffinek udekoruj kremem. Podawaj od razu. Muffinki można przechowywać w zamrażarce,nie polecam zbyt długiego czasu ponieważ ciasto zamarznie.