Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

muffiny serca

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pyszne, rozpływające się w ustach muffiny

muffiny serca

Składniki:

muffiny serca

 

  • 3 szklanki mąki
  • pół szklanki maślanki lub kefiru
  • pół szklanki oleju
  • 1 jajo
  • niecała szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 tabliczki czekolady
  • 1 łyżka kakako

 

Sposób przygotowania:

muffiny serca
Mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz cukier wsypujemy do jednej miski. Czekaldy kroimy na małe kawałki. W drugiej misce rozbijamy jajo, dolewamy maślankę lub kefir oraz olej. Mieszamy widelcem płyny . Nastepnie mokre składniki wlewamy do suchych niestarannie mieszając. Nie musi być dokładnie wymieszane. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Foremki na muffiny natłuszczamy olejem delikatnie i wylewamy nasze ciasto do foremek. Pieczemy ok 30 minut. Odstawiamy do ostygnięcia i posypujemy cukrem pudrem Smacznego