lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Muffiny z nadzieniem wiśniowym 24 szt

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 24
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Takie małe można powiedzieć na jeden kęs , a jakie smaczne . Tyle radości dają wiem to po swoich dzieciach . Lubię robić takie szybkie smakołyki .

Muffiny z nadzieniem wiśniowym 24 szt Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Muffiny z nadzieniem wiśniowym 24 szt

 

  • 500 gram mąki tortowej typ 450
  • kefir 300 ml
  • olej 100 ml
  • 4 jaja
  • 200 gram cukru
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Dodatkowo;
  • Nadzienie wiśniowe ZENTIS 200 gram

 

Sposób przygotowania:

Muffiny z nadzieniem wiśniowym 24 szt
Miksujemy jaja z cukrem na puch – masa potraja objętość wtedy jest już dobra . Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wlewamy kefir nadal miksując. Na koniec dodajemy olej. Można dodać parę kropel aromatu waniliowego . Przygotowujemy formę na muffiny , wkładamy foremki papierowe . Zalewamy foremki ciastem ja kładę 2 łyżeczki a potem nadzienie wiśniowe. Zalewam ciastem nadzienie wiśniowe . Wstawiam do pieca na 25 minut. Piekę w 170 stopniach . Można posypać cukrem pudrem na koniec jak lubicie.
Muffiny z nadzieniem wiśniowym 24 szt
Miksujemy jaja z cukrem na puch – masa potraja objętość wtedy jest już dobra .
Muffiny z nadzieniem wiśniowym 24 szt
Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Muffiny z nadzieniem wiśniowym 24 szt
Przygotowujemy formę na muffiny , wkładamy foremki papierowe . Zalewamy foremki ciastem ja kładę 2 łyżeczki