Sposób przygotowania:
muffiny z orzechami i czekoladą
Orzechy włoskie oraz mleczną czekoladę kroimy na mniejsze kawałki. Do miski głębszej dodajemy dwie szklanki mąki, szklankę cukru, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, szklankę posiekanych orzechów oraz czekoladę mleczną w kawałeczkach. Mieszamy ze sobą suche składniki. Do oddzielnej miski dodajemy jaja, maślankę, olej i dokładnie ze sobą mieszamy. Mokre składniki dodajemy do suchych. Mieszamy wszystko razem dosyć nie starannie- powinny być grudki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formy na muffiny smarujemy delikatnie olejem lub margaryną. Ciasto muffinowe wylewamy w foremki do 3/4 wysokości. Pieczemy ok 30 minut. Najlepiej jest sprawdzić suchym patyczkiem - gdy po wbiciu patyczka ciasto nie zostanie na nim oznacza że już jest upieczone.